Fått äpplen över? Jag har tidigare skrivit om att torka svamp, men även frukt som äpplen och päron kan torkas med bra resultat.
Gör så här:
- Kärna ur och skiva frukten tunt. Använd gärna en äppelurkärnare (se bilder nedan) så får du snygga äppelringar.
- Torka skivorna ca 5 timmar i en livsmedelstork (svamptork), eller i ugnen på lägsta värmen och med öppen lucka.
- De kan även torkas mycket luftigt i rumstemperatur, t.ex. på ett nät över en torkställning och med en fläkt under. Ca ett dygn tar det då.
- Eller spänn snören i taket och trä äppelringarna glest på snöret.
- Förvara dina torkade äpplen i en lufttät burk. Mums!
Torkade äppelskivor på julgottebordet är ett måste för mig! Torkad frukt är även gott i müsli och på gröten. Nyttigare och mer närodlat än russin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar