I min familj gillar ingen annan än jag kålpudding och kåldolmar, vilket leder till att dessa rätter i princip aldrig står på vårt bord. Nu fick jag dock ett bra tips av en god vän, nämligen att göra
kålfräs som tillbehör till köttbullar och köttfärslimpa. Smaken blir exakt samma som kålpudding tycker jag! För riktigt rekordsnabbt resultat kan man dessutom använda färdiga köttbullar.
Gör så här:
- Finstrimla vitkål i önskad mängd och lägg i en gryta.
- Fyll med någon deciliter vatten så att kålen precis täcks och låt koka tills vattnet kokat bort.
- Salta och peppra efter smak.
- Tillsätt en matsked sirap (gärna mörk) och en klick smör.
- Fräs en stund tills kålen fått färg.
- Man kan även låta köttbullarna fräsa med tillsammans med kålen, eller så har man dem vid sidan om.
Avnjut kålfräset och köttbullarna med kokt potatis, lingonsylt och brun gräddsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar