Vill du få riktigt goda, smakrika jordgubbar? Testa då följande knep:
- Servera jordgubbarna rumsvarma, gärna kort efter att du köpt/plockat dem. Kylskåpskalla jordgubbar tappar nämligen i smak.
- Behöver du förvara jordgubbar lite längre? Då är det dock ändå kylen som gäller! I rumstemperatur blir de dåliga på någon dag, i kylen kan de klara sig nästan en vecka med lite tur. Men låt dem gärna stå framme en stund innan servering så de blir rumstempererade igen.
- Undvik skölja jordgubbarna, de suger då åt sig vattnet nästan som svampar och blir vattniga i smaken. Av samma anledning ska du inte heller plocka jordgubbar när det regnar eller nyss har regnat. Är de smutsiga kan du hellre borsta dem rena med en bakpensel än skölja.
- Måste du ändå skölja dem, låt dem torka väl innan servering, gärna i solen.
Ska man då äta osköljda jordgubbar med en massa besprutning, jord och sand på?
SvaraRaderaProblemet med att inte skölja är ju just eventuella besprutningsrester och även om man plockat gubbarna själv så är det ju inte så gott att få smuts eller insekter i munnen.
SvaraRaderaJag läste nånstans att man om man måste skölja gör det innan du tar bort de gröna på varje jordgubbe. Då tappar de inte lika mycket smak
SvaraRadera