I massor av olika bloggar har jag sedan hittat tipset med chokladskedar igen, då som en annorlunda present att ta med sig i stället för blommor. Skedarna kan mottagaren använda antingen till att äta dessert som de gjorde i Halv åtta hos mig, eller så doppar man dem i en kopp kaffe eller varm mjölk, så får man snabbt och lätt god cappuccino eller varm choklad.
Så här gör du chokladskedar:
- Köp ett antal fina skedar, exempelvis på loppis.
- Ställ upp skedarna så att skaften vilar på ett ugnsgaller eller en skärbräda, så de står helt rakt.
- Smält chokladen, antingen i i mikro på full effekt någon minut eller i vattenbad. Rör om då och då. Den ska bli lättflytande. Välj en mörk choklad av fin kvalitet för godast smak!
- Fyll skedarna med chokladen och dekorera med strössel.
- Packa in skedarna i cellofan när de svalnat och sug ut luften med ett sugrör innan du försluter påsen noga. Annars kan chokladen bli missfärgad efter ett tag.
Bildkälla: köket.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar