Rengör i stället gjutjärnspannan - eller grytan - så här:
- Fyll pannan med vatten.
- Lägg i några teskedar salt.
- Låta det koka upp på spisen.
- När vattnet svalnat något kan du diska pannan utan besvär.
Efteråt är det bra att smörja pannan, helst när den är varm så det sugs in. Koka upp matolja i pannan, låt svalna och torka bort överflödet. Nu minskar risken att det bränns fast mat fler gånger.
(Bildkälla: Wikimedia commons)
Jag brukar göra så att varje gång jag har stekt något, även i mina vanliga stekpannor, brukar jag avsluta med att koka upp lite vatten i den. Då försvinner den mesta smutsen och den blir väldigt lättdiskad.. =)
SvaraRaderaEfter att man gjort på detta sätt får man inte glömma att smörja pannan med matfett, så minskar risken att det bränner vid nästa gång!
SvaraRadera