Translate

Surdegstips


Alf R kommer med några bra tips för att förnya surdegen:
  • Kulturen kommer oftast ifrån mjölet. Mjöl från skiftande spannmål och länder ger nya smaker.
  • Det går att korta tiden det tar att bilda surdeg om man börjar med rätt pH. Ananasjuice har rätt pH, t.ex.
  • Om man inte unnar degen ett surdegshotell (eller bed and breakfast i kylskåpet) kan man bre ut den aktiva surdegen tunt på bakplåtspapper och torka. Spara flingorna i en glasburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook