Panera smart


Här kommer ett kanontips från Zacki86:
"Om jag gör chokladbollar eller ska panera någon mat så har jag börjat med att använda fryspåse istället för tallrik till kokos eller ströbröd. Bara att hälla t.ex. kokosen i påsen, släppa ner chokladbollarna, hålla för öppningen och skaka... Kokosen sitter mycket bättre än när man rullar bollarna på tallrik.
Panerade även mina fiskpinnar på detta vis, super! =)

En tallrik mindre att diska, mindre kladd och hela bollen/fisken/kycklingen osv. paneras. En plastpåse kanske inte är såå miljövänligt, men vad är en diskmaskin? Dessutom sparar jag överbliven kokos i påsen till nästa gång. Och det är bara att fylla på med panering i påsen om det tar slut... inget som behöver slängas.

Dessutom: Ett par droppar karamellfärg i kokoset eller pärlsockret (skaka om påsen) så får man färgglada bollar!"

 Bild: Wikimedia commons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook