"Om jag gör chokladbollar eller ska panera någon mat så har jag börjat med att använda fryspåse istället för tallrik till kokos eller ströbröd. Bara att hälla t.ex. kokosen i påsen, släppa ner chokladbollarna, hålla för öppningen och skaka... Kokosen sitter mycket bättre än när man rullar bollarna på tallrik.
Panerade även mina fiskpinnar på detta vis, super! =)
En tallrik mindre att diska, mindre kladd och hela bollen/fisken/kycklingen osv. paneras. En plastpåse kanske inte är såå miljövänligt, men vad är en diskmaskin? Dessutom sparar jag överbliven kokos i påsen till nästa gång. Och det är bara att fylla på med panering i påsen om det tar slut... inget som behöver slängas.
Dessutom: Ett par droppar karamellfärg i kokoset eller pärlsockret (skaka om påsen) så får man färgglada bollar!"
Bild: Wikimedia commons
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar