Translate

Barnmat som svalnar på direkten


Ibland är det svårt för små otåliga barn att orka vänta tills maten/drycken svalnat. Här är några tips för att snabbt få lagom ät-temperatur:
  • När du serverar gröt, blanda i djupfrysta bär som t.ex. hallon, jordgubbar, smultron, blåbär, björnbär etc. Medan du rör om i gröten tinar bären och gröten får lagom temperatur. Sedan blir det ju en bonus att man får god smak och nyttiga vitaminer av bären!
  • Lagom varm blåbärssoppa eller nyponsoppa får du om du kokar soppan på halva mängden vatten. Tillsätt sedan resten av vattnet när soppan är färdigkokt, så kan den drickas direkt!
  • Soppan svalnar om du häller i en skvätt mjölk innan servering. Lär också barnet att "skumma" med skeden från ytan i kanten av tallriken, där soppan är som svalast.
  • Ställ barnens tallrikar i frysen en stund innan maten. Vid serveringen lägger du varje portion på en iskall tallrik och delar upp direkt i små bitar. Nu räcker det att vänta en kort stund innan det svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook