Ibland är det svårt för små otåliga barn att orka vänta tills maten/drycken svalnat. Här är några tips för att snabbt få lagom ät-temperatur:
- När du serverar gröt, blanda i djupfrysta bär som t.ex. hallon, jordgubbar, smultron, blåbär, björnbär etc. Medan du rör om i gröten tinar bären och gröten får lagom temperatur. Sedan blir det ju en bonus att man får god smak och nyttiga vitaminer av bären!
- Lagom varm blåbärssoppa eller nyponsoppa får du om du kokar soppan på halva mängden vatten. Tillsätt sedan resten av vattnet när soppan är färdigkokt, så kan den drickas direkt!
- Soppan svalnar om du häller i en skvätt mjölk innan servering. Lär också barnet att "skumma" med skeden från ytan i kanten av tallriken, där soppan är som svalast.
- Ställ barnens tallrikar i frysen en stund innan maten. Vid serveringen lägger du varje portion på en iskall tallrik och delar upp direkt i små bitar. Nu räcker det att vänta en kort stund innan det svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar