Koka knäck utan kladd


Här kommer ett bra tips från tussitassen på hur du slipper kladd när du häller upp knäcksmeten i formarna:
"Häll knäcksmeten i en tom sirapsflaska med hjälp av en tratt. Väldigt lätt och kladdfritt att hälla ner smeten i formarna sedan. Håll i flaskan med en handduk. Sen är det bara att kasta den."
Uppdatering: Johanna tipsar om att du i stället för i en flaska kan fylla smeten i ett litermått av stål eller liknande. Lättare att sikta då!


När du ska diska flaskan (eller grytan) från knäck-kladdet är det också enkelt. Bara att fylla med varmt vatten och låta stå så löser det upp sig på någon timme.
På samma sätt får du rent grytor från smält socker (om du t.ex. använt det till att limma ihop pepparkakshuset).



1 kommentar:

  1. Känns lite kladdigt att få i smeten i flaskan bara... Bättre ett litermått i stål som först fått värmas i varmt vatten! Om man nu är dålig på att sikta...

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook