Här kommer tips från
Ramborg och
Nyfiken gul på hur du steker hamburgare respektive köttbullar lite smidigare:
- Om man ska göra egna hamburgare är det lättare att få dem tillräckligt tunna och mindre kladdigt om man klipper upp en stor fryspåse och formar hamburgarna inuti påsen. Sen stjälper man upp dem direkt i pannan.
Eller om man vill stapla dem på ett fat så kan man pensla lite olja på, så fastnar de inte så lätt i varann.
- Ska man rulla egna köttbullar kan det bli både kletigt och ta massa tid. Gör istället så här:
Olja in en långpanna så det inte fastnar i botten (eller lägg på ett bakplåtspapper).
Häll olja i händerna så går det lättare att forma jämna köttbullar. Lägg dom färdigrullade köttbullarna i långpannan.
Stek sedan några åt gången i stekpannan, bara så att de får stekyta. Lägg sedan tillbaka dem i långpannan. När alla har fått stekyta gör man klart dem i ugnen.
(Man kan också steka dem direkt i ugnen, då får man mindre stekyta men det tar i gengäld mindre tid.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar