Ett lite farligare alternativ, som kockarna ofta använder för att utnyttja eftervärmen på spisen, är att ställa paketet på en avstängd men fortfarande varm platta. Givetvis får man då ha paketet under uppsikt hela tiden tills gräddklicken smält.
▼
Få ut sista grädden
Ett lite farligare alternativ, som kockarna ofta använder för att utnyttja eftervärmen på spisen, är att ställa paketet på en avstängd men fortfarande varm platta. Givetvis får man då ha paketet under uppsikt hela tiden tills gräddklicken smält.
• Arkiv
• Om Smarta vardagstips
På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!
OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk! |
• Sök efter tips
VardagssysslorHus & hemFamilj & fritidMat & BakningHälsa & skönhetÖvrigt |
Följ Smarta vardagstips på Facebook |
Är själv kock. Jätte bra tips detta. På hemmaplan brukar man ju ha en platta med typ potatis som kokas och en platta där kött+sås tillreds. Mellan plattorna blir det tillräckligt varmt för att få ur det sista ur förpackningen. Häll bara i all grädde för såsen, låt den stå medans man kryddar och kokar ihop och så häll i sista slatten....
SvaraRaderaDet var ju smart att ställa paketet mellan plattorna, då blir det ju inte lika farligt som att ställa ovanpå plattan!
SvaraRaderaJag gillar kock-tänket, att man ska utnyttja eftervärmen som annars bara försvinner till ingen nytta.
Som t.ex. det att kockar ofta gör maräng över natten i ugnens eftervärme.