Translate

Få ut sista grädden


I gräddpaket brukar gärna den sista grädden samlas uppe i paketet som en gulvit klump, särskilt om det stått några dagar i kylskåpet. Här är ett kocktips för att få ut även sista slatten, som är god i mat och såser: kör paketet några sekunder i mikron. Nu smälter grädden och kan enkelt hällas ur paketet.

Ett lite farligare alternativ, som kockarna ofta använder för att utnyttja eftervärmen på spisen, är att ställa paketet på en avstängd men fortfarande varm platta. Givetvis får man då ha paketet under uppsikt hela tiden tills gräddklicken smält.

2 kommentarer:

  1. Är själv kock. Jätte bra tips detta. På hemmaplan brukar man ju ha en platta med typ potatis som kokas och en platta där kött+sås tillreds. Mellan plattorna blir det tillräckligt varmt för att få ur det sista ur förpackningen. Häll bara i all grädde för såsen, låt den stå medans man kryddar och kokar ihop och så häll i sista slatten....

    SvaraRadera
  2. Det var ju smart att ställa paketet mellan plattorna, då blir det ju inte lika farligt som att ställa ovanpå plattan!

    Jag gillar kock-tänket, att man ska utnyttja eftervärmen som annars bara försvinner till ingen nytta.
    Som t.ex. det att kockar ofta gör maräng över natten i ugnens eftervärme.

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook