Den metoden kan du skrota. :) Nu ska du får lära dig att göra te på ryskt vis!
En tesked teblad räcker då till en hel kanna. På ryskt vis kommer teets smak fram mycket bättre och det bildas mindre garvsyra.
Jag citerar ur veckotidningen Idun nr 2 år 1888:
"En person, som länge vistats i Ryssland, der tedrickningen är nästan allmännare än kaffedrickningen hos oss (kaffe användes för öfrigt helt obetydligt), har meddelat Idun följande regler för teets tillagning:
1. Vattenkokaren och tekannan skola vara fullkomligt rena.
2. Sedan tekannan uppvärmts med litet varmt vatten, som efteråt bortslagits, lägges teet i den samma, hvarvid en rågad tesked beräknas räcka till 7 å. 8 koppar.
3. Vattnet, som måste vara i fullkomligt kokande tillstånd, hälles nu på en gång öfver teet, som derefter får stå och draga i 1 a 2 minuter (högst), då det är färdigt att serveras. En gång användt te får ej vidare brukas.
Iakttagas dessa regler noggrant, erhåller man, om teet är godt, en synnerligen välsmakande och fin dryck, som vida öfverträffar kaffet och ej är så skadligt som detta."
Tepåsar kan man också använda, tag då en påse till en hel kanna.
(Bilder från Wikipedia)
Med en ynka påse te till en hel kanna åstadkommer man färgat vatten men knappast en dryck som tillfredsställer en inbiten tedrickare. Två påsar är lagom. Använder du löst te bör du mäta upp tre rejäla teskedar.
SvaraRadera