Bränd mjölk eller risgrynsgröt


Har du råkat bränna vid mjölk eller annan mjölkmat (som t.ex. risgrynsgröt)? Här är ett gammalt husmorstips från veckotidningen Idun (nr 1 år 1887) hur du får bort den brända smaken:
När mjölkmat brännes vid. Inträffar en dylik olycka, hälles maten genast i en annan gryta. Härefter ilägges en hel lök eller ett litet stycke hvit flanell, hvarvid den brända smaken vanligen alldeles försvinner eller åtminstone betydligt förminskas. Har man ej ny flanell att tillgå, kan man använda litet hvitt ullgarn.

Jag ska dock villigt erkänna att jag är lätt skeptisk till om detta fungerar… ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook