Translate

Guide: Hemgjorda semlor


Jag tycker det är godast med en hemgjorda semla för då kan jag själv styra över mängden fyllning, smak på fyllningen och hur mycket grädde det ska vara. 

Så här brukar jag göra:
  • Först bakar jag släta bullar (efter valfritt grundrecept på vetebröd, jag använder Vår Kokboks). Eller ibland fuskar jag och köper färdiga semlebullar. :)
  • Sen klipper jag trekantiga hattar ur bullarna med sax. Jag klipper jacket ganska djupt ner i bullen så att hatten blir som en pyramid i formen, så blir det automatiskt en håla där jag kan stoppa fyllning.
  • Jag river mandelmassa på rivjärn (går även med sockerpasta om någon är allergisk mot mandel) och rör ut den med vispgrädde eller mjölk till en slät smet. Proportionerna kan varieras efter smak och tycke, det är inte så noga med måtten.
  • Sedan fyller jag bullarna med smeten med en tesked. Självklart kan man även fylla med t.ex. vaniljkräm om man föredrar det. 
  • Grädden klickar jag också dit med sked (man kan också spritsa), och så sätter jag hatten på plats. 
  • Sist pudrar jag florsocker. Smartaste sättet tycker jag är att fylla en tesil ur florsockerpaketet och skaka över semlorna!


Klart!

2 kommentarer:

  1. Jag har ätit en semla i år och jag är redan trött på dem :P
    Men jag kan ju hålla med om att göra egna är bättre än att köpa färdiga. Jag vill inte ha så fasligt mycket grädde som det är på dem...

    SvaraRadera
  2. Smarta vardagstips4 mars 2011 kl. 16:20

    Själv är jag barnsligt förtjust i semlor, kan äta en om dagen om så skulle vara. :)

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook