- Strö lite salt över jästen innan degvätskan hälls på, så löser den lättare upp sig!
- När degen ska knådas kan man använda plasthandskar (eller trä ett par plastpåsar över händerna). Så slipper man tvätta bort degkladd från händerna, plus att det blir mer hygieniskt.
- Efter baket, vänta med att diska degbunken tills resterna torkat in! Då bildas det skorpor som enkelt skakas bort, och diskningen går som en dans.
- Frys in de nybakta bullarna så snart som möjligt, så är det bara att tina upp ett par stycken när det kommer gäster. Ska du bara ha en enda bulle kan du tina den på kaffebryggaren, samtidigt som kaffet blir färdigt! Annars kan man tina dem i mikron, eller ugnen.
- När bullarna börjar bli torra kan man pensla dem med lite mjölk eller vatten och strö på lite nytt pärlsocker. Sen sätter man dem i mikron eller ugnen en liten stund, så blir de som nybakta igen!
(Bild: Wikipedia)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar