Här kommer en radda honungstips:
- Gott att äta som det är såklart, t.ex. på rostat bröd eller i en kopp te. Det är inte heller dumt med en klick honung frukostfilen eller yoghurten, eller varför inte som alternativ till socker i sweet chilisås eller andra såser.
- Byt sockret mot honung när du bakar bröd, eller scones, kakor mm.
- När du ska marinera kött och kyckling kan du ha honung i marinaden. Ta ca 1 msk honung per deciliter marinad. Honung är också gott i glaze (en sås som penslas på strax innan köttet ska ätas).
- Gör fast honung flytande genom att mäta upp rätt mängd i ett inoljat (vanlig matolja) litet värmetåligt kärl, t.ex en äggkopp, och sen köra i mikron några sekunder tills honungen smält. Sen är det bara att hälla ut honungen, inget fastnar i kärlet tack vare oljan. Och eftersom honungen är smält är den sen lika lätt att blanda i t.ex en smet eller sås som flytande honung.
- Lika delar fil eller yoghurt plus honung blir en jättebra ansiktsmask! Smeta in i ansiktet, låt verka ca 10 minuter, skölj sen rent. Komplettera gärna med de klassiska gurkskivorna till ögonen.
- Torra, spruckna läppar kan du smörja med honung och låta verka t.ex över natten. Huden blir supermjuk och len.
- Torra eller spruckna händer och fötter behandlas med fördel på samma sätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar