1. Blanda till saft, gör den lite mer koncentrerad än vanligt.
2. Häll saften i en iskubsform och täck formen med plastfolie.
3. Stick ner en tandpetare i varje ruta och ställ formen i frysen.
När saften frusit har du en hel låda full med små ispinnar!
Tips 1! Vill du ha nyttigare saft kan du välja juice eller smoothie istället.
Tips 2! Vill du inte att isbitarna eller isglassarna ska bli sådär frostigt vita som de ofta blir? Koka då vattnet först innan du fryser det (och innan du blandar det med saften)!
Man kan ju för all del använda såna här också... Fast det blir ju inte så mycket husmorstips över det då. :)
(Bilder: www.ikea.se)
varför försvinner saften ur glassen och blir till slut en ispinne... om man suger på glassen? :-)
SvaraRaderaBra fråga! Kanske för att sockret och färgen i fruktsaften är tyngre än vattnet och därmed lättare att suga till sig?? Gissar friskt. =)
Radera