Translate

Förvara grönsakerna rätt



Så här tar du vara på färsk frukt och grönsaker på bästa sätt:
  • Förvara gurkan inlindad i plastfolie eller i en sluten plastpåse i kylen så håller den längre.
  • Skölj inte jordgubbarna, då blir de vattniga i smaken. Har du egen odling eller går på självplock, välj en dag med torrt väder av samma anledning!
  • Bästa smaken får jordgubbar och tomater när de är rumstempererade, så förvara dem i kylen men ta fram dem en god stund innan servering.
  • Om vindruvorna mjuknat, lägg dem i kallt vatten i några minuter så blir de fasta igen.
  • Om paprikan mjuknat, skär av botten och lägg den ett par timmar i en skål vatten i kylen så blir den krispig igen.
  • Rädisor håller sig krispiga i flera dagar om de förvaras i kylen i en skål eller burk med lite vatten i. Om du skär ett kryss i toppen på dem först spricker de upp så att de ser ut som små blommor!
  • Har dillen eller persiljan börjat vissna kan du klippa av en bit av stjälken och sen lägga kvisten i varmt vatten någon timme.
Här har jag samlat fler tips på frukt- och grönsaksförvaring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook