Så här tar du vara på färsk frukt och grönsaker på bästa sätt:
- Förvara gurkan inlindad i plastfolie eller i en sluten plastpåse i kylen så håller den längre.
- Skölj inte jordgubbarna, då blir de vattniga i smaken. Har du egen odling eller går på självplock, välj en dag med torrt väder av samma anledning!
- Bästa smaken får jordgubbar och tomater när de är rumstempererade, så förvara dem i kylen men ta fram dem en god stund innan servering.
- Om vindruvorna mjuknat, lägg dem i kallt vatten i några minuter så blir de fasta igen.
- Om paprikan mjuknat, skär av botten och lägg den ett par timmar i en skål vatten i kylen så blir den krispig igen.
- Rädisor håller sig krispiga i flera dagar om de förvaras i kylen i en skål eller burk med lite vatten i. Om du skär ett kryss i toppen på dem först spricker de upp så att de ser ut som små blommor!
- Har dillen eller persiljan börjat vissna kan du klippa av en bit av stjälken och sen lägga kvisten i varmt vatten någon timme.
Här har jag samlat fler tips på frukt- och grönsaksförvaring.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar