Här är några tips för att få fina, fräscha frukter och grönsaker som håller sig länge:
- Ett äpple i potatispåsen sägs hindra potatisarna från att börja gro.
- Förvara äpplen, päron och jordgubbar i kylskåpet och inte i rumstemperatur, eftersom de annars lätt blir övermogna.
- Förvara aldrig bananer i kylskåpet, då blir de svarta!
- Tomater trivs bäst i rumstemperatur, de får mycket godare och sötare smak. Lägg dem i en skål, ligger de i en påse kan de börja mögla.
- Pumpa och squash förvaras också bäst i rumstemperatur, t.ex. skafferiet. I kylskåpet kan de bli mjuka, svampiga och börja mögla.
- Gurka förvaras bäst inlindad i plastfolie eller i en sluten plastpåse. Det är därför butiken plastar in gurka.
- Uppskuren lök kan skapa dålig lukt i hela kylen. Förvara i en tät burk så håller den sig fräsch flera dagar utan att sprida lukt.
- Låt omogen avokado ligga framme i rumstemperatur, gärna bredvid andra frukter som då påskyndar mognaden. Så snart avokadon är mjuk bör den dock flyttas till kylskåp för när den väl mognat blir den snabbt övermogen!
- Purjolök kan med fördel frysas, gärna färdigskuren, så är det bara att ta fram så mycket som behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar